top of page

Utholdenhetspakke

Hva får du?

Det er kun plass til ca 5 personer til sammen fordelt på disse 3 forsøkene, så ikke vent for lenge med å sende meg en e-post eller ringe, hvis du tenker dette kunne være noe for deg. Det er satt av 12 uker til 33 økter, det vil si at du kan ta 1 uke fri i perioden uten å gå glipp av noen økter. Nødvendige tester vil bli gjennomført før og etter forsøket avhengig av hvilke prosjekt du velger. Disse testene er ikke en del av disse 33 øktene. Individuelle vurderinger vil bli gjort for å få dette til å passe deg og dine behov best mulig. Hensikten med forsøket er å vise hvor effektiv enkle grep kan være for den enkelte og folkehelsen. Med bare 5 deltagere gir det rom for gode smitteverntiltak, og bedre fysisk form er også et viktig tiltak mot sykdom i seg selv. 

Omfanget av de ulike prosjektene er fordelt som følger:

Utholdenhet: 

  • 3 løpsøkter i uka (1 økt kan bli brukt til styrketrening)

  • Ca. 40 min per økt

  • Kondisjonstest før og etter forsøket (Vo2maks test, på mølle)

  • Du kan sykle, gå, løpe eller ro som treningsmetode.

Vi vet fra ny og gammel forskning at din kondisjon (Vo2maks) er det beste målet på din hjertehelse, generell fysisk form og risiko for tidlig død. Vi vet også at styrketrening er avgjørende for økt styrke, sterkere ben og økt livskvalitet. Samt at det å redusere vekten i seg selv kan redusere en rekke risikofaktorer på metabolsk syndrom og andre livsstilsykdommer og ikke minst bedre din livskvalitet. 

 

Det unike med noen av disse forsøkene er at de er satt opp på samme måte som forskningsprosjekter. Forskerne setter opp studiene sine på denne måten for å sikre så store forbedringer som mulig i perioden studien pågår. De bruker også det samme testutstyret som jeg bruker for utholdenhets- og forbrenningstester i 2 av prosjektene (utholdenhet og vektnedgang). 

Forsøk gjennomføring:

En uke kan inneholde alt fra 3 utholdenhetsøkter til 2 styrkeøkter og 1 utholdenhetsøkt i uka. Dette kommer an på prosjektet som blir valgt. 

Styrkeforsøket: 3 styrkeøkter i uka

Utholdenhetsforsøket: 3 løpeøkter i uka (mulig å bytte en økt med styrke)

Vekttap: 2 styrkeøkter og 1 utholdenhetsøkt i uka. 

 

Uke 1 av forsøket:

Ca.2 timer per pers til sammen, muligens delt i 2 økter: samtale og/eller kondisjonstest og/eller hvileforbrenningstest. Avhengig av forsøket man blir med på. 

Uke 2. 

Det er 2 dager å velge mellom på hver økt. 3 økter i uka. Tidspunkt må passe for både meg og deg. 

 

Økt 1 mandag eller tirsdag 

Økt 2 onsdag eller torsdag 

Økt 3 fredag eller lørdag

(kan være fleksibel her)

Uke 3 til uke 12 samme som uke 2. 

 

Uke 13 av prosjektet (eller etter 33 økter. Om man velger 2 økter i uka, vil forsøket uansett ikke vare lengre en 13 uker). 

2 timer per pers: samtale og /eller kondisjonstest og/eller hvileforbrenningstest for de som skal ha det.

La oss jobbe sammen!

Ta kontakt, så garanterer jeg bedring i din fysiske form!

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Takk for at du tok kontakt!

bottom of page